HTML

Címkék

Önkéntesként Vietnámban

Következetesen a "Vietnám" és nem a "Vietnam" különböző alakjaival találkoztok itt, mert az első közelebbi találat az eredeti kiejtéshez. Vietnámi volunteer tevékenységekről olvashattok tapasztalatokat, élményeket, jótanácsokat. "Phi chinh phu" azt jelenti, hogy "nem kormányzati" vagyis az NGO viet megfelelője

Lê Mỹ Attila

Féreghajtó: Fugacar

Linkblog

II. adag

2010.09.06. 05:50 ymel


Nem kell feltétlenül persze belevinni az angol nyelv tanításába magyar vonatkozású háttéranyagokat, ez a fajta volunteer tevékenység inkább a filmes háttérrel, érdeklődéssel rendelkezőknek lehet izgalmas terep elsősorban.

A témakörben a legtöbb vietnámi szociális szervezet inkább „csak” angolt tanító önkénteseket keres, különféle helyszínekre. Ez lehet egy szerényebb lehetőségekkel rendelkező általános iskola vagy egy minisztériumi osztály, ahol a hivatalnokok angol tudását kell fejleszteni. Az biztos, hogy a sok előképpel és csupa várakozással érkező önkéntest vicces, de nem kellemetlen meglepetések fogják érni. Például simán elképzelhető, hogy ha kora délután kezdődik a foglalkozás, belépve a tanáriba vagy a hivatalba, összetolt székeken vagy a sofán sziesztázó, ásítozó alkalmazottakat látunk. Ez teljesen szokványos kép Vietnámban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phichinhphu.blog.hu/api/trackback/id/tr462274338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása